top of page

СЪРЦЕТО НА ФОРЕВЪР

    Алое Барбадензис Милър. Трудно е за произнасяне, но си струва да се знае. В сухите региони на планетата ни растат около 400 вида алое. Всеки е полезен с нещо, но само един от тях притежава вълшебни успокояващи свойства, признавани от хилядолетия – Алое Барбадензис Милър. Той е и сърцето на „Алое Вера – Америка“. Алоето е една от най-древните билки – споменава се още в шумерски глинени плочки, датиращи от 2200 г. пр. н. е. Естествените му успокояващи, охлаждащи и овлажняващи качества са ценени през цялата човешка история. Облекчава леки изгаряния, овлажнява и успокоява кожни раздразнения и дори подпомага естествената регенерация на кожата. С наука, новаторство и всеотдаен екип за проучвания и развитие, фабриката ни „Алое Вера – Америка“ се е посветила на идеята да доставя най-доброто алое вера директно до всеки един от вас.

   Алоето на Форевър отглеждаме в нашите собствени плантации в Доминиканската Република и Тексас. Грижим се за растенията и ги култивираме много внимателно, за да гарантираме възможно най-високо качество на суровината. Често наричат алое вера най-големият природен дар, заради доказаните полезни свойства на гела във вътрешността на листата му. Отглеждаме алоето си с любов и при възможно най-добрите климатични условия, за да гарантираме, че вие получавате най-добрите продукти в света. От растението до продукта до вас!

Aloe-plantation4.jpg
a_la_main.jpg

НАШИ СОБСТВЕНИ ПЛАНТАЦИИ

     Във Форевър Ливинг често казваме, че „приемаме единствено най-доброто“. Вярваме, че плантациите ни с алое вера са идеалното място, на което да поставим летвата на най-високите стандарти в бранша. Гелът от алое вера е основна суровина за нашите феноменални продукти и затова се стараем да берем само най-добрите растения. За да осигурим пълен качествен контрол върху влаганото алое, ние контролираме 100% от собствените си насажденията в долината на Рио Гранде в Южен Тексас, както и 100% от нашите най-големи в света плантации в Доминиканската Република с площ над 2500 хектара. Благодарение на това стриктно следим селекцията на растенията, кога се засаждат, как се торят и плевят, кога се прибира реколтата, как се преработва, съхранява и доставя продукцията. И най-важното е, че когато стабилизираният гел от алое вера пристигне в нашата фабрика, качеството на суровината не подлежи на абсолютно никакво съмнение. Във Форевър Ливинг сме уверени, че използваме само най-доброто алое вера на планетата за нашите невероятни продукти. Защо? Защото си го отглеждаме сами!

ОТЛЕЖДАНЕ И БРАНЕ

      При брането и обработката на алоето нашият водещ научен подход е посветен на създаване на възможно най-пресните и ефикасни продукти на пазара. След като природата ни е дарила с чудодейното алое, целта на нашите учени е да се възползват от пълния му потенциал. Ето защо специалният ни метод за бране на растенията и патентованият ни процес за стабилизация непрекъснато се развиват и усъвършенстват в стремеж да запазим алоето в най-свеж вид и да съхраним възможно най-много от полезните му свойства. До ден днешен продължаваме да садим растенията, да берем листата и да ги обработваме на ръка, за да следим качеството на всяко ниво и да останем близо до природата. По същите причини използваме кози и овце за натурално плевене и наторяване. Форевър Ливинг контролира 100% от фермите си за своята основна суровина – алое вера, защото само така можем да сме сигурни, че от засаждането до брането, алое растенията се отглеждат с вниманието, грижата и високите изисквания, които влагаме и във всеки един от продуктите си.

    От засаждането до брането, нашите растения алое се отглеждат с вниманието, грижата и високите изисквания, които влагаме и във всеки един от продуктите си. Работниците ни берат листата на ръка, прецизно и деликатно. След това те се обработват в рамките на едва няколко часа, за да получите най-чистия и свеж гел от алое вера, запазил всички свои естествени полезни качества.

ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА

   Вижте най-големите в света плантации с площ над 2500 хектара в красивата Доминиканска Република. Тук съчетанието на почва, температури и дъждове е идеално за отглеждане на най-качествените растения. В плантациите си в Доминиканската Република отглеждаме 30 милиона растения и добиваме по 500 тона листа седмично!

ПОЛОЖИТЕЛНО ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА

 

   За разлика от останалите фирми, които тръбят колко отговорно се отнасят към околната среда и правят съвсем минимални промени, колкото да са в крак с екологичните тенденции, Форевър Ливинг не престава да преразглежда собствените си практики с цел възможно най-ефективно и редовно усъвършенстване. Защо ли? Защото вярваме, че така трябва. Дори кандидатствахме за сертифициране от Международната организация за стандартизация (ISO) – независим орган, оценяващ влиянието на фирмите върху околната среда. През 2006 г. поставихме началото на официална екологична програма за устойчиво развитие с намерението да стимулираме самите себе си да се стараем още повече. Документираната ни Система за управление на околната среда бе сертифицирана по международния стандарт ISO 14000 и оттогава всяка година поддържаме тази висока оценка, като спазваме всички нейни изисквания. Естествено, Форевър Ливинг стартира от завидната позиция на компания, отглеждаща над 50 милиона растения алое вера в плантациите си в Доминиканската Република и в Тексас. Нека пресметнем заедно! Количеството въглероден двуокис, превърнато в кислород от 20 растения алое, се равнява на преработваното от едно дърво. Така че само алоето на Форевър прочиства планетата от два милиона тона въглероден двуокис всяка година! Горди сме, че нетния въглероден отпечатък на Форевър Ливинг Продъктс е в полза на околната среда.

   Двайсет растения алое превръщат също толкова въглероден двуокис в кислород, колкото и едно дърво. Общо насажденията ни наброяват над 50 милиона растения алое вера, които пречистват атмосферата от два милиона тона въглероден двуокис всяка година! Останалите фирми само тръбят за екологичната си отговорност, за да са в крак с времето, докато ние не преставаме да преразглеждаме собствените си практики и ефективно и редовно да се усъвършенстваме, защото мислим, че така е редно!

about us thumb.jpg
bottom of page